23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Melahat Özçelik hayatını kaybetti

Yaşamını eğitime adayan 83 yaşındaki emekli öğretmen Melahat Özçelik hayata gözlerini kapadı.


26 yıl ev ekonomisi öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Melahat Özçelik eğitim ve sağlık alanında yaptığı katkılarla İzmirliler'in adeta "bağış meleği" olma ünvanını hak ediyordu. İzmir Karşıyaka'da Eşrefpaşa Hastanesi'ne bağlı sağlık merkezi, Çiğli Balatçık'ta hastane yaptıran Özçelik, ilerlemiş yaşına rağmen eğitim ve sağlık alanında faaliyet gösteren yardım kuruluşlarında da çalışmalarını sürdürdü.

Bir süredir kalp yetmezliği teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Melahat Özçelik'in yorgun vücudu daha fazla dayanamadı ve hayata gözlerini kapadı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Emekli öğretmen Melahat Özçelik, hayatı boyunca eğitimin daha ileriye gitmesi için gösterdiği bireysel çabayla örnek olmuş biriydi.

Onun eğitim ve sağlık alanındaki eserleri aydınlık Türkiye'nin çocuklarına hizmet etmeyi sürdürecek" dedi. Melahat Özçelik'in cenazesi Alsancak Hocazade Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Bornova Hacılarkırı mezarlığında toprağa verilecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 11:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?