23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Mezun olduğu fakültede şifa buldu

İzmir'de bir doktor, yıllar sonra mezun olduğu fakültede şifa buldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille, Menemen Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olarak görev yapan 30 yıllık evli ve iki çocuk babası Salih Özdemir (56), yıllar sonra mezun olduğu fakültede şifa buldu. 1976 yılında EÜ Tıp Fakültesi'nden mezun olan Özdemir, kardeşi Nebahat Özdemir (47) sayesinde ikinci yaşamına başladı.

Yüksek tansiyona bağlı 15 yıldır kronik böbrek yetmezliği tedavisi gördüğünü açıklayan Salih Özdemir, "Ancak, son iki aydır şikayetlerim arttı. Bir aydır diyaliz makinasına bağlı yaşamımı sürdürüyordum. Meslektaşlarım iyileşmem için naklin gerekli olduğunu söylediklerinde hiç düşünmeden öğrencilik yıllarımı geçirdiğim fakülteme geldim" dedi.

Organ nakli gündeme geldiğinde kardeşinin gönüllü olduğunu anlatan 33 yıllık hekim Özdemir, şöyle konuştu: "Biz altı kardeşiz. Nakil olayını duyduklarında 5'i de gönüllü oldu. İlk test Nebahat'a yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi."
Böbrek nakli esnasında uzun zamandır şikayetini çektiği kasık fıtığından da kurtulduğunu anlatan Salih Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: "Böylece hem nakil hem de fıtık ameliyatını aynı anda atlatmış oldum."

Ağabeyini sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Nebahat Özdemir de, "Tek isteğim ağabeyimin sağlıklı günlerine geri dönmesi" diye konuştu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:43:48
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 16:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?