23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Muammer'e duygulandıran hediye

Bir aracın çarpması sonucu belden aşağısı tutmayan 15 yaşındaki Muammer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hediye ettiği akülü tekerlekli sandalye ile yeniden hayata sarıldı.

Daha önce kullandığı tekerlekli sandalyesi kırıldığı için Kurban Bayramı'ndan bu yana okuluna devam edemeyen Muammer şimdi çok özlediği öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşacak.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal destek projeleri kapsamında ihtiyacı olan engellilere verilen destek, bu kez belden aşağısı tutmayan 15 yaşındaki Muammer İzmir'i sevindirdi. 3 yaşındayken bir aracın çarpması sonucu iki ayağı da tutmayan Muammer, o günden bu yana annesi, babası ve 3 kardeşiyle zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Derslerinde oldukça başarılı olan Muammer, yıllar önce bir kurum tarafından kendisine verilen tekerlekli sandalyesinin kırılmasıyla geçen Kurban Bayramı'ndan beri okula gidemiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen akülü tekerlekli sandalye müjdesi, Muammer'in tüm dünyasını yeniden değiştirdi. Muammer babası İsmail İzmir'in yardımı ile yeni akülü tekerlekli sandalyesine oturdu.

Okula gidemediği için aynı sınıfta olan kardeşinin getirdiği ders notlarıyla evde çalışarak arkadaşlarından geri kalmadığını söyleyen ve çalışkanlığı ile herkesin takdirini toplayan Muammer, babasının akülü tekerlekli sandalye için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yaptığını ama bu kadar kısa sürede bunun gerçekleşeceğini ummadığını söyleyerek destek veren herkese teşekkür etti. Uzun süredir işsiz olan baba İsmail İzmir ise bu yardım karşısında çok duygulandığını belirterek, "Gerçekten hiç ummadığım bir şeydi. Bu anı göreceğimizin mümkün olacağını düşünmüyorduk. 10 yıldır İzmir'deyiz. Bu arabaya kavuştuğumuz için çok sevinçliyiz. Büyükşehir'e ve Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Muammer'i küçük yaşlarda okula kucağında getirip götüren fedakar anne Leyla İzmir ise gözyaşlarına hakim olamayarak duygularını şöyle ifade etti:


"Oğlumun ve bizlerin hayalini kurduğumuz akülü tekerlekli sandalye, hiç ummadığımız bir anda geldi. Çok değişik duygular içindeyim. İçimden haykırmak geliyor. Çünkü çocuğum bayramdan beri derslerinden geri kaldı. Artık büyüdüğü için onu kucağımda da getirip götüremiyordum. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Muammer artık okuluna gidip gelebilecek, dışarıya çıkıp dolaşabilecek. Muammer eve mahkum olmuştu. Çok sıkıntı çekiyordu. Şimdi her şey daha kolay olacak"

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 11:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?