23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Nakil böbrekte tümör çıktı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 12 yıl önce yapılan nakille babasının böbreği ile şifa bulan Ecevit Arkalı'nın (31) aynı böbreğinde şimdi de tümör çıktı.

Babasının böbreğini bırakmak istemezcesine ikinci kez ameliyat masasına yatan Arkalı'nın böbreğindeki tümör başarılı bir operasyonla alındı.

Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü sırada babasının verdiği böbrek ile sağlığına kavuşan 6 yıllık evli ve tek çocuk babası Ecevit Arkalı'nın peşini talihsizlikler bırakmadı. Yapılan nakilin ardından sağlığına kavuşan Arkalı'nın aynı böbreğinde tümör tespit edilmesi üzerine yeniden ameliyat masasına yattı. Başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Arkalı, “Nakil olduğum böbrek benim için çok kıymetli. Eğer böbreğimi kaybetseydim çok üzülecektim” dedi.

Ameliyatın çok başarılı geçtiğini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Hastamıza yıllar önce nakil gerçekleştirmiştik. Fakat yakın zamanda aynı böbrekte tümör saptadık. Başarılı bir operasyonla tümörü aldık. Hastamızın sağlık durumu şu an çok iyi” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?