23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Nostaljik halk eğlenceleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası, Ramazan ayı süresince nostaljik eğlencelere evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ücretsiz etkinlikler, "Nerede o eski Ramazanlar" diyenleri hayli mutlu edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, İzmir Sanat Etkinlikleri Merkezi'nin (İSEM) yönettiği ve rol aldığı "Nostaljik Halk Eğlenceleri", İzmirliler'e unutulmayacak bir Ramazan ayı yaşatmaya hazırlanıyor.

Ramazan'ın ikinci günü olan 21 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan nostaljik Ramazan gecelerinde "ateş yutan animatörler", "fasıl grubu", "kadınlar korosu", "kantocular", "Hacivat-Karagöz" ve "Ortaoyunu" gibi etkinlikler sahnelenecek. Ramazan süresince ayrıca, eski dönemin sokak satıcıları olan "macuncu" ve "şerbetçi" gibi çeşitli satıcılar Havagazı Fabrikası'nda nostalji yaşatarak konukları o eski dönemlerin tarihi sokaklarına geri götürecek.

Girişin ücretsiz olacağı "Nostaljik Halk Eğlenceleri", Ramazan süresince Pazartesi, Salı, Cuma ve Cumartesi olmak üzere haftada 4 gün düzenlenecek. Devlet Tiyatrosu ve konservatuvar oyuncularından oluşan, akademisyen ve sanatçıların yönetimindeki ekip, Ramazan için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Giyecekleri ayakkabılardan dönem kıyafetlerine kadar tüm kostümlerini hazırlayan sanatçılar, müzik eşliğinde son provalarını yaparak İzmir'de bu anlamda "ilk" olacak "nostalji eğlencesine" hazır olduklarını ve tüm İzmirliler'i tarihi Havagazı Fabrikası'na beklediklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 09:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?