23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Nükleer enerji en temiz enerji

Ege Üniversitesi 30. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında, E.Ü Nükleer Bilimler Enstitüsü'nde gerçekleştirilen konferansa Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Aras nükleer enerjinin en temiz enerjilerden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Aras, nükleer gücün gelişim öyküsünü değerlendirdiği konuşmasında kısa sürede bilinmeyen bir gücün geliştirilmesi ve bunun, bilim, teknik, mühendislik dallarının titizlik ve koordinasyonuyla, binlerce bilim adamı ve teknisyenle yapılmasının, sonuç ne olursa olsun, çok büyük bir çalışma olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Namık Kemal Aras ayrıca, “Dünyanın karşı karşıya olduğu küresel ısınma ve buna büyük katkıda bulunan karbondioksit üretiminden uzak nükleer enerjinin en temiz enerjilerden biri olduğu muhakkaktır” dedi.

Prof. Dr. Namık Kemal Aras'ın elli yıllık bilimsel hayatının büyük bir kısmı nükleer konularda temel ve uygulamalı araştırmalarla geçti, iki tane yeni radyo izotop keşfetti, ayrıca onlarca yüksek lisans ve doktora öğrencisinin tez yürütücülüğünü yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?