23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Öğrencilere KARGEM dopingi

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete açılan ve açıldığı günden itibaren eğitim ve öğretim hizmetleri ile sınava hazırlanan dar gelirli ailelerin çocuklarının yararlandığı Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) bu kez de ÖSS ve SBS'ye giren öğrencilerinin aldığı başarılarla takdir topladı.

Bin 500 öğrenciye ücretsiz eğitim sunan 29 öğretmeni ile başarıyı kucaklayan KARGEM, 30 bin kişinin Türkiye genelinde sıfır aldığı bir dönemde bünyesinde SBS'ye ve ÖSS'ye hazırlanan öğrencileriyle birlikte velilerin de yüzlerini güldürdü.

SBS sınavına giren 10 öğrenci 400 üzerinde puan alırken 350-400 puan arası 45 öğrenci, 300-350 puan arası ise 101 öğrenci başarıyı kucakladı. ÖSS sınavına giren 300'e yakın öğrenci arasından ise yüzde 35 öğrencinin mutlaka bir bölüme yerleşeceğine garanti gözüyle bakılıyor. KARGEM Müdürü yılların başarılı eğitimcisi Hakkı Karadeniz " Çalışmalarımız amacına ulaşmıştır. Merkezimiz diğer kurs merkezlerine göre biraz daha geç eğitim hayatına başlamasına rağmen büyük bir başarı yakalamış öğrencilerimize geleceklerini doğru belirleme döneminde önemli bir katkı vermiştir. Ben her şeyden önce öğrencilerimize böylesine önemli bir eğitim imkanı sunan Başkan Cevat Durak'a teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız ise 29 Kasım 2009 tarihinde başlayacak" dedi.

Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) Bahçelievler Mahallesi'ndeki Katlı Pazaryeri'nde 6 bin metre karelik kapalı alanda 21 dersliği ile 1500 ilköğretim ve lise öğrencisine hiçbir ücret almadan eğitim veriyor. KARGEM içerisinde ayrıca 2 adet bilgisayar sınıfı, bir kütüphane, bir adet 150 kişi kapasiteli konferans salonu, yemekhane, kantin, revir bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 10:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?