23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Öğrencilerin piknik keyfi

Gaziemir Belediyesi 12.Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında konuk çocuklar Sarnıç'ta piknik yaptı.

Aynı gün düzenlenen ilköğretim okulları arasındaki bilgi yarışmasının finalinde de çocuklar tatlı bir rekabet yaşadılar. 18- 26 Nisan arasında gerçekleşen şenlikte Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Litvanya, Yunanistan, Macaristan ve Romanya'dan gelen konuk çocuklar Sarnıç'ta düzenlenen piknikte gönüllerince eğlendiler.

Toplam 210 konuk çocuğun ve onları ağırlayan ailelerin de yer aldığı piknikte çeşitli aktivitelerle eğlenen çocuklar birlikte güzel saatler geçirdiler. Şenlik kapsamında Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bilgi yarışmasında finale kalan 4 okul yarıştı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker ve Şube Müdürü Adnan Çavdar öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Başkan Şenol Gaziemir'in bugün eğitim düzeyi olarak İzmir'de önde gelen bir isme sahip olduğu belirterek “Yönetim anlayışımız Gaziemir'i olduğu noktadan çok daha yukarılara taşımak, eğitim kalitesini yükselterek çocuklarımıza yaşamaktan onur duyacakları bir Gaziemir yaratmaktır. Bilgi çağında yaşadığımız bu dönemde amacımız eğitime destek vererek, öğrencilerimize yeni ufuklar açmak; öğrencilerimiz arasındaki rekabetin gelişmesini sağlamak ve bilgi edinmeye teşvik etmektir. Yarışmalarda birinci gelmek önemli değildir. Önemli olan yarışmalara katılıp bilgi alışverişinde bulunmaktır” dedi.

Gaziemir'de bulunan 16 ilköğretim okulunun katıldığı ve elemelerden sonra finale kalan Atatürk İlköğretim Okulu, Çağdaş Eğitim Koleji, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ve Gazikent İlköğretim Okulu arasında gerçekleşen bilgi yarışmasına her okuldan 3'er öğrenci katıldı. Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi, İngilizce ve genel kültür-yetenek dallarında toplam 24 soru soruldu. Yarışmada Çağdaş Eğitim Koleji birinciliği, Gazikent ilköğretim Okulu ikinciliği, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu üçüncülüğü kazandı. Yarışma sonunda öğrencilere ödüllerini Başkan Şenol ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?