23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Organları 2 gence hayat verdi

Nazilli'den donör Abdullah Kaçar'ın kalbi, 28 yaşındaki Bahar Yıldız'a, karaciğeri 26 yaşındaki Rıdvan Korkmaz'a nakledildi.

Nazilli'de, trafik kazasına bağlı kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Abdullah Kaçar'ın (39) kalp ve karaciğeri, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla iki genç hastaya hayat verdi.

Kaçar'ın kalbi, sekiz aydır kalp bekleyen ve geçen hafta durumu ağırlaşan 28 yaşındaki Bahar Yıldız'a nakledildi. Kalp naklini, Prof.Dr. Öztekin Oto, Prof.Dr. Baran Uğurlu ve Dr. Faik İsayev'den oluşan Kalp Nakli Ekibi gerçekleştirdi. Karaciğer ise 2001 yılında Siroz teşhisi konulan ve 2002'den itibaren Wilson Sirozu nedeniyle tedavi gören Bitlisli Rıdvan Korkmaz'a (26) takıldı. Korkmaz, 21 Mayıs olan doğum gününde yaşama tutunmanın mutluluğunu zafer işaretiyle dile getirdi.

Prof.Dr. İbrahim Astarcıoğlu, Prof.Dr. Sedat Karademir, Doç.Dr. Hüseyin Astarcıoğlu, Yrd. Doç.Dr. Tarkan Ünek ve Dr. Özgür İbiş'ten oluşan Karaciğer Nakli Ekibi'nin gerçekleştirdiği ameliyat sonrasında sevincini ifade eden tekstil işçisi Korkmaz, "Donör ailesine sonsuz teşekkürler ediyorum. 2001'de karnımda sancı ile başlayan rahatsızlığım nedeniyle son bir yıldır organ bekleyenler sırasındaydım. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki doktorların başarısını duydum ve ağabeyimle burayı tercih ettik. Kısa sürede organ çıktığı için şanslıyım. 26. yaş günümde yeni bir hayata başladım" dedi.

Beş kardeşten ikincisi olan Rıdvan Korkmaz, donör ailesi kabul ederse tanışmak istediğini belirtti.

BENİ EVLATLARI BİLSİNLER
Kalp nakli yapılan Sivaslı Bahar Yıldız ise duygularını şöyle anlattı: "Nakilden önceleri korkuyordum. Sekiz aydır rahatsızlığım vardı. Sekiz kardeşiz ailem Sivas'ta. Son üç ayda Dokuz Eylül'de üç kez yoğun bakıma alındım. Donör ailesinin başı sağolsun, beni evlatları bilsinler."

Ruhsat sorununun çözülmesi ile altı ay aradan sonra kalp nakillerine başladıklarını belirten Prof.Dr. Öztekin Oto, yeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Türkiye'nin en iyi kalp merkezi olacaklarını anlatan Oto, "Bahar, kalp kası bozukluğu nedeniyle kalp bekliyordu. Epeydir yüksek dozda destek alıyordu. Son üç günde artık 'son dakikanın sonuna' gelmiştik ve yapay kalp takma hazırlıklarına girmiştik. Organ gelince hiç bekletmeden nakil yaptık, 2.5 saat sürdü. Hastamızın sağlık durumu iyi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?