23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Organları 3 kişiye can oldu

Aydın'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Enes Malik Akın'ın organları 3 kişiye yaşam umudu oldu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk defa gerçekleştirilen akciğer nakliyle Mehmet Palas (15) sağlığına kavuşurken, Akın'ın kalbi ise Serap Topal'a nakledildi. Karaciğerin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygun bir hastaya nakledileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Aydın'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 15 yaşındaki Enes Malik Akın'ın organları İzmir'de 3 kişiye hayat verdi.

Yaklaşık 1.5 yıldır organ bağışı bekleyen bankacı Serap Topal (29) kazada hayatını kaybeden Akın'ın kalbiyle hayat buldu. Kızının 12 yıldır kalp rahatsızlığı çektiğini söyleyen anne Sabriye Topal (58), uygun kalbin bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk defa gerçekleştirilen akciğer nakliyle 15 yaşındaki Mehmet Palas da sağlığına kavuştu.

Oğlunun 2 yaşından beri rahatsız olduğunu ve 1 yıldır nakil için beklediğini belirten anne Gönül Palas (30), "Hayat kurtarmak çok güzel bir şey. Çocuğum da, ben de çok mutlu olduk. Herkes organlarını bağışlasın" diye konuştu. Karaciğerin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygun bir hastaya nakledileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 09:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?