23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Orman yangını için tek bacakla yürüyor

İzmir'de yaşayan bedensel engelli orman gönüllüsü "Bir Fidan İçin İzmir'den İstanbul'a" ismini verdiği yürüyüşünü Konak Meydanı'ndan başlattı. Yürüyüş 6 Mayıs'ta İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde son bulacak.

Toplumun dikkatini orman yangınlarına çekmek amacıyla sakat bacağı ile bugüne kadar 11 kez yürüyüş yapan ve 15 bin 550 kilometre yol kat eden Veysel Sorhun, yeni seferine İzmir'den çıktı.

İzmir - İstanbul arasını yürüyerek geçecek olun Veysel Sorhun, "Orman yangınlarına karşı toplum hassasiyetinin artması adına 20 yıldır şehir şehir yürüyorum. Bundan önce 11 kez yürüdüm bu 12. yürüyüşüm olacak. Yürüyüş amacım protesto amaçlı değil, tamamen eğitim amaçlıdır. Türkiye ve dünya ekolojik açıdan çok kritik bir dönemeçte ancak toplum bu konuya duyarsız, ben de gittiğim her yerde toplumun bilinçlenmesi adına var gücümle savaşacağım. Ormanlara karşı insanları daha duyarlı olmaya çağırmaya devam edeceğim" dedi.
İzmir Konak Meydanı'ndan başlayan yürüyüş öncesi İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler vatandaşlara broşür ve fıstık çamı dağıtarak yürüyüşü destekledi. Konak iskelesinde orman yangınları sırasında çekilmiş fotoğraflar sergilendi. İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tacettin Coşkun da yaptığı açıklamada, "Vatandaşımız konuyla ilgili son derece duyarlı davranıyor. Bize bir dilekçe ile başvurdu biz de kendisine destek veriyoruz. Engelli olmasına rağmen İstanbul'a kadar yürüyerek vatandaşlarıbilgilendirmeye çalışacak" şeklinde konuştu.

Bedensel engelli Veysel Sorhun'un başlattığı yürüyüş bin 28 kilometre olarak gerçekleşecek. Yürüyüş 6 Mayıs'da İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde son bulacak.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?