23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Ormanda çam ağacı alarmı

ORMANDA YILBAŞI ALARMI

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü koruma ekipleri bugünlerde, yılbaşı çamı katliamına karşı alarmda. Motorlu Sincap koruma ekipleri ve orman muhafaza memurları gece gündüz hafiye gibi çam ormanlarında nöbet tutuyor. Genç fidanları kesen yeşil düşmanı fırsatçıların peşine düşen ekipler, İzmir’e yakın olan Yamanlar – Karagöl, Bornova, Çiçekli ve Gaziemir – Sarnıç’taki ağaçlandırma sahalarını gözetim altında tutuyor.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi “Kesilen yılbaşı çamları özellikle genç ormanlardan seçiliyor. Bu sorumsuz insanlar, bir gecelik eğlence uğruna, bizim onlarca yıl yetiştirdiğimiz güzelim fidanları kesip maddi menfaat sağlamaya kalkışıyor. Bu yıl İzmir Orman Bölge Müdürlüğü 2.700.000 adet fidan dikmiştir. 2010 Mart ayına kadar da dikim çalışmalarımız devam edecektir. Bu yılbaşı çamı hırsızlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Geçtiğimiz hafta başlattığımız kontrollerimizi yılbaşı yaklaşırken sıklaştırdık. Bu şekilde yakalanmaların alacağı cezalar çok ağırdır” dedi.

Vatandaşlarımızın bu küçük menfaatlere aldanarak ormanı zedelememesi, bu tür teşebbüslerde bulunanları ‘177 Alo Orman Yangın’ hattına bildirmelerini rica ediyorum. Büyümesi onlarca yıl alan bu gencecik fidanları kesmek yerine, piyasada satılan suni ağaçlar kullanılabilir.Yine bizim fidanlıklarda yetiştirdiğimiz, daha sonra ormana dikilmek üzere saksıda sattığımız fidanlar kullanılabilir” dedi.

Yılbaşında kullanılacak fidan ihtiyacını karşılamak üzere, İzmir Karşıyaka ve Torbalı orman fidanlıklarından 39TL’den başlayan fiyatlarla saksı içerisinde fidan satın almak mümkün. Fidanlıklar hafta içi her gün 08-16.30 saatlerinde, Cumartesi günleri 08-12.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ayrıca fidanlığa başvuran kişilere, fidanların ekolojik özellikleri, kullanım şekilleri, dikim teknikleri ve hastalıkları hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Yılbaşı gecesi süslenerek gecelerimize renk katan ağaçlar daha sonraki günlerde park ve bahçelere dikilerek çocuklarımıza ağaç sevgisi kazandırır. Böylece bir ağaç, insanlara bir nefes kazandırılmış olur.

ORMANDA YILBAŞI ALARMI
ORMANDA YILBAŞI ALARMI
ORMANDA YILBAŞI ALARMI
ORMANDA YILBAŞI ALARMI
ORMANDA YILBAŞI ALARMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 12:29:05
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 15:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?