23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Öz annesini dolandırdı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir kişi, annesinin arsasını sahte vekaletname düzenleyerek satınca yakalandı. Annesi N.T.'ye (69) ait 2 milyon TL değerinde arsayı 250 bin liraya satan oğul T.T. (40) gözaltına alındı.

Gaziemir Tapu Müdürlüğü'nde sahte vekaletnameyle arsa satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlı T.T.'yi yakaladı.

İncelemede, T.T.'nin öz annesi N.T.'nin kimlik bilgilerini kullanarak Ankara'da sahte vekaletname düzenlediği belirlendi. Annesinin, kendinde duran kimliğine başka bir kadının fotoğrafını yapıştıran T.T.'nin bu şekilde vekaletname çıkardığı belirtildi.

Anne N.T.'ye ulaşan polis, işlemin bilgisi dışında yapıldığını tespit etti. Oğluna bir vekaletname vermediğini belirten N.T.'nin şikayetçi olması üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri T.T.'yi ve arsayı alan M.Ç.'yi yakaladı. İki zanlıyı tanıştırıp aracılık eden M.G. isimli kişinin de arandığı bildirildi. M.Ç.'nin, gerçek değeri 2 milyon lira olan arsayı 50 bin lira kapora verip toplam 250 bin liraya aldığı öğrenildi. Zanlılardan M.Ç., ifadesi alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Annesini dolandıran T.T. ise emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 22:27:04
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 22:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?