23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Pirinski, Efes'i gezdi

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Georgi Pirinski, İzmir programı kapsamında Selçuk ilçesinde bulunan Meryemana Evi, Efes Antik Kenti, Efes Müzesi, St. Jean Kilisesi ve Şirince köyünü gezdi.

Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Pirinski ve beraberindeki 4 parlamento üyesi, Meryemana Evi'nde Selçuk Kaymakamı Aziz İnci ve İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özkaya tarafından karşılandı. Burada dua edip dilek çeşmesinden su içen heyet, daha sonra rehber eşliğinde Efes Antik Kenti'ni gezdi. Yamaç Evleri'ni de gezen heyet, Celsus Kütüphanesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Beraberindeki 4 parlamento üyesi ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunan Pirinski, Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'nin eşi benzeri bulunmayan, inanılmaz, tekrarı olmayan bir yer olduğunu ifade etti. Pirinski, uygarlığın, yaşamın hissedildiği bir yerin bulunduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Buranın gerçekten de dünyanın en enteresan yerlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Burada ilginç bir olay daha var. Meryemana Evi'nin sadece Hristiyanlar tarafından değil, Müslümanlar tarafından da ziyaret edilmesi bizleri daha çok mutlu etti'' dedi.

Efes'in 5 bin yıllık tarihinin önemine dikkat çeken Pirinski, Roma kültürünün korunduğunu görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Efes'te düzenlenen festivallere de değinen Pirinski, Bulgaristan'ın da önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerde yerini alacağına inandığını söyledi.

Şirince köyünü de ziyaret eden Bulgar heyeti, daha sonra ilçeden ayrıldı. Bu arada, heyetin sabah programındaki Bergama Antik Kenti ve Asklepieon gezisinin iptal edildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 23:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?