23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Rüşvet zanlıları adliyede

İzmir'de, Konak Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 20'si sorgularının ardından serbest bırakılırken, 47'si adliyeye sevk edildi.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla 3 Mart 2009 tarihinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Konak Belediyesi imar, fen, ruhsat işleri bölümlerinde görevli 19 memur, 10 iş takipçisi, 35 işyeri sahibinin üç gün süren sorgusunun ardından 47 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlardan Konak Belediye Başkanlığı Encümen Üyesi Ş.U. ile iş yeri sahibi 20 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.


RÜŞVETİN ADI 'ARPA'
Alsancak ve Kemeraltı esnafı tarafından gönderilen ihbar mektubu ile takibe alınan zanlıların, 2004 seçimlerinden sonra belediye içinde bir çete kurarak örgütlü bir şekilde ruhsat verilmeye müsait olmayan yerlere gerçeğe aykırı, rüşvet karşılığı düzenlemiş oldukları raporlarla ruhsat verilmesini sağladıkları tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Zanlıların, rüşvet karşılığı "Yapı yönünden ruhsat almasında sakınca yoktur" şeklinde rapor tanzim ettikleri aldıkları rüşvete de "Arpa" adını verdikleri
öğrenildi.
Zanlıların, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak için Konak Belediyesi'ne müracaat eden vatandaşlara sanki ruhsat alınmasında sakınca varmış gibi davranarak inandırdıkları daha sonra da takipçiler aracılığı ile ruhsat işlerini halledebileceklerini vaat ederek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Zanlılar, nitelikli dolandırıcılık ve irtikap suçu, ayrıca 3194 sayılı imar kanuna muhalefet, örgütlü olarak rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 14:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?