23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Sabıkalı dolandırıcı yakayı ele verdi

UYANIK DOLANDIRICI YAKAYI ELE VERDİ

İzmir'in çeşitli semtlerinde 13 kişiyi dolandırmaktan aranan 8 ayrı suçtan sabıkalı zanlı, hastane bahçesinde dolaşırken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Basmane Polis Merkezi'ne başvuran B.K. isimli bir kişi, elektronik eşya satan işyeri bulunduğunu, 6 LCD televizyonunu alıp parasını ödemeyen kimliği belirsiz bir kişinin kendisini dolandırdığını bildirdi. Zanlıyı yakalamak için çalışmalar sürerken, aynı şekilde 12 kişi daha kendilerine otomobil satma, gümrükten elektronik malzeme çıkarma, çeşitli kentlerden fiyatı düşük yiyecek malzemesi getirme gibi vaatlerde bulunan kişinin toplam 114 bin 600 TL'lerini dolandırdığını bildirdi.

Eşkaller doğrultusunda takibini sürdüren polis, gece saat 03.30 sıralarında Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesinde dolaşan Y.K. isimli zanlıyı yakaladı. Gözaltına alınan Y.K.'nin (33) üzerinde 5 bin 475 TL, kredi kartları, dizüstü bilgisayar ve bir pos cihazı ele geçirildi.

Mağdurlar tarafından teşhis edilen Y.K.'nin 8 ayrı suçtan poliste kaydının bulunduğu, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de "dolandırıcılık" suçundan arandığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 10:06:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 10:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?