23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Sahte kredi kartı operasyonu

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliği'nce bir yıl boyunca yapılan takipler sonucunda, sahte kredi kartı imalatı yapan ve bu sahte kartları çeşitli işyerleri ile anlaşarak post cihazlarından alışveriş yapmadan çekip kullanan 10 kişilik bir çete ile anlaşmalı oldukları belirlenen 7 işyeri sahibi yakalanarak gözaltına alındı.


Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri tespit ettikleri bir kredi kartı çetesini takibe aldı. Yaklaşık bir yıl boyunca takip ettikleri çetenin kimlerden oluştuğunu ve çalışma tekniklerini belirleyen ekipler, İzmir, Manisa ve Balıkesir illerinde gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyon ile çete üyesi oldukları ileri sürülen 10 kişi ve çete ile anlaşmalı oldukları iddia edilen 7 işyeri sahibini yakalayarak gözaltına aldı.

Çetenin liderliğini M.Z.K.(54) isimli şahsın yaptığı öne sürülürken, çete lideri ile birlikte elemanları ve ayrıca anlaşmalı işyeri sahipleri yakalandı.
Yakalanan zanlılar hakkında, "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik ve yöneticilik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, sahte banka veya kredi kartı üretmek ve kullanmak" iddiasıyla tahkikat yapıldığı bildirildi.

Yakalanan zanlıların bir yılda 1 milyon TL tutarında haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiği öğrenildi. Zanlılarla birlikte çok sayıda kredi kartı, sahte fatura, 45 adet üretilmiş kredi kartı, 1 adet kart kopyalama makinesi, bilgisayar, sahte kredi kartlarının kullanıldığı post cihazları ele geçirildi.
Zanlılar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?