23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Sanatçılardan Kocaoğlu'na destek

Aralarında Tarık Akan, Rutkay Aziz, Genco Erkal, Aytaç Arman, Zeki Ökten, Mustafa Alabora, Altan Erkekli ve Vahide Gördüm'ün de bulunduğu bir grup sanatçı, yerel seçimler öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na destek açıklaması yaptı.


Türkiye'nin önde gelen aydınları ve sanatçıları, Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde ortak bir açıklama yaparak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Adayı Aziz Kocaoğlu'na destek verdi. Hüseyin Baş, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Aytaç Arman, Zeki Ökten, Güler Ökten, Mustafa Alabora, Bülent Kayabaş, Arif Keskiner, Kıymet Coşkun, Moris Gabbay, Suavi Eren, Altan Erkekli, Vahide Gördüm, Altan Gördüm, Alaeddin Aksoy ve Kutay Göktürk'ün imzasıyla hazırlanan açıklamada, farklılıklara hoşgörü ve saygının bugünkü kadar zedelenmediği belirtilirken, yarınlara ilişkin umutların da yitirilmediği ifade edildi. İzmir'in bir güneş gibi Türkiye'yi aydınlattığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İzmir, yarınlar için umut besleyen yurttaşlarımızın yüreğini ısıtıyor, aydınlatıyor. Umutları diri tutuyor. İzmir, yaşam biçimi, tercihleri, demokratik hoşgörüsü, farklı kültürleri bir arada yaşatabilme anlayışı, özgürlüğe olan tutkusu, kültüre ve sanata bakış açısı, çağdaş değerlere bağlılığı ile tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Aşağıda imzası bulunan biz aydınlar diyoruz ki, çağdaş bir Türkiye için, evrensel değerleri özümsemiş bir Türkiye için, özgür bireylerin yaşadığı bir Türkiye için, daha demokrat bir Türkiye ve sanatın özgürlüğü için İzmir aydınlık kalmalı. İzmir, 'İzmir' olarak kalmalıdır. Başta Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere, tüm bu değerleri savunan adaylarımıza başarılar diliyoruz"
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 09:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdi suay IP: 88.225.243.xxx Tarih : 27.03.2009 13:24:08

her zaman her yerde chp ye destek tam destek bir chp li ve izmirli olarak insanların aziz kocaoğlu'nun arkasında olması beni çok mutlu etti inşallah bu seçimdede biz kazanacağız sadece izmiri değil iktidarıda.