23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Şifa kardeşten geldi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Erzurumlu Mehmet Atik Taş (29), ağabeyi Muhtesim Taş'a (34) böbreklerinden birini vererek şifa oldu.

Kendisine Şubat 2007'de Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk teşhisin konduğunu belirten 3 yıllık evli ve 2 çocuk babası Muhtesim Taş, “Uzun bir süre ilaç tedavisi gördüm. Ancak bundan bir fayda alamadım. Son 3 aydır da diyaliz makinasına bağlı olarak yaşamımı sürdürüyordum. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gelmeye karar verdik” dedi.

Nakil konusu gündeme geldiğinde kardeşi Mehmet Atik Taş'ın gönüllü olarak gerekli testleri yaptığını ifade eden Muhtesim Taş, “Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kendisine bir yaşam borçluyum. O'na ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Ağabeyini sağlıklı olarak görmekten başka bir düşüncesinin olmadığını belirten 3 yıllık evli ve 1 çocuk babası Mehmet Atik Taş, “Biz 10 kardeşiz. Hepimiz birimiz için hiç düşünmeden canımızı veririz. Yeter ki onlar mutlu olsunlar. Bundan sonra tek isteğim ağabeyimin sağlıklı olarak yaşamına devam etmesi” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 12:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?