23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Sivrisinekle 24 saat mücadele

Aliağa Belediyesi park bahçe ünitesi bünyesinde hizmet veren ilaçlama ekibi ilçe sınırları içersinde aralıksız 24 saat ilaçlama yapıyor.

Sivrisinekle mücadele ekibi Gemi Söküm, Plajlar bölgesi, Güzel hisar ovası ve kent içersinde sivri sineklerin üreyebileceği su birikintilerini tespit edip gerekli ilaçlamayı yapıyor. Vatandaşların sivrisineksiz bir ortamda yaşayabilmesi için belediyenin olduğu kadar vatandaşlarında konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe çok küçük bir su birikintisinde bile çok kısa zamanda yüzlerce sivrisineğin üreyebileceğini belirtti.

 


Sivrisineklerin genellikle kirli ve lağım sularında, çöplüklerde biriken sularda, hayvan barınaklarında, su kenarlarında, mağara içlerinde ve durgun su kenarlarında yaşadıklarını ve çoğaldıklarını belirten Gökçe; “Bu alanlara sivri sinekler yumurtasını bıraktığı anda 8 ile 16 saat arasında sıcaklığa bağlı olarak ürerler ve bu da milyonlarca sivrisinek anlamına gelir. Vatandaşların gördükleri küçük su birikintilerini önlemeleri durumunda dahi binlerce sivrisineğin üremelerine engel olabilirler” dedi.


SİVRİ SİNEKLE MÜCADELE HATTI: 616 83 79
6 kişilik ekibi ve 3 araç ile 24 mücadelelerinin devam ettiğini belirten Gökçe; “Nisan ve Ekim ayları arasında havanın sıcaklık oranına göre yaşayan sivri sinekler için en uygun ilaçlama saatleri 20:30 ile 23:00 arasıdır.
 Çünkü sivrisineklerin en yoğun olduğu saatler bu saatlerdir. Vatandaşlarımızın da sivri sineklerin üreyebilecekleri yerler gördüğünde Belediyemizin Park ve Bahçe Bölümüne ait 6168379 No’lu telefonunu arayarak bizlere ulaştıkları takdirde gerekli müdahaleyi yaparak sivrisineklerin çoğalmasını engellemiş oluruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 17:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?