23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Sokaklar izmarit çöplüğüne döndü

Sigara yasağı beraberinde kirlilik getirdi. Açık alanlarda sigara içenlerin attığı izmaritler tepki çeken görüntüler ortaya çıkardı. “İzmarit atmak da yasak, cezası uygulansın” denildi

Geçtiğimiz pazar gününden itibaren tam olarak hayata geçen sigara yasağı İzmir’de özlenen sonucu getirdi. Eğlence yerleri de dahil kamuya açık tüm kapalı alanlar zehirli dumandan temizlendi.

Sigara içmeyenleri rahatlatan bu uygulamanın çevre kirliliğine neden olması ise üzüntü yarattı. Açık alanlara akın eden tiryakilerin attığı izmaritler istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Daha önce böyle değildi
Kaldırımlarda ve sokaklarda daha önce hiç olmadığı kadar çok izmarit var. Günün her saatinde hareketli olan Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf bunları toplamaktan bıktı. Neden oldukları kirliliği umursamayanlara tepki gösterildi. Yere izmarit atmanın yasak olduğu hatırlatıldı, “Zabıta ekiplerinin 25 TL ceza vereceği açıklanmıştı. Ancak şu ana kadar kimseye ceza kesildiğini görmedik. Engel olunsun. Bu sorun çözümsüz kalmasın” denildi.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 10:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?