23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

SP'den Çin protestosu

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları, Çin'de yaşanan olayları protesto etti.

Konak Meydanı'nda yapılan gösteride, grup adına basın açıklamasını yapan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Cenk Kılıç, meşhur Çin işkencelerinin tüm metotlarının Doğu Türkistanlılar üzerinde uygulandığını ve büyük bir insanlık suçu işlendiğini vurguladı.

Kızıl Çin Emperyalizminin yıllardır Uygur Müslümanlarına yaptığı katliamların son günlerde soykırım boyutuna vardığını belirten Kılıç, "Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz içinde bulunduğu ağır şartlara rağmen, milli ve dini benliklerini korumanın mücadelesini, vatan mücadelesini vermektedirler. Halkımız, akrabalık bağları da bulunan Uygur halkına kendini çok yakın hissetmekte, onların acılarını paylaşmaktadır. Bizden bu insanlık dışı olaylara sessiz kalmamızı kimse beklemesin" dedi.

ABD ve Batı ülkelerinin yarım asrı aşan süreden beri Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlara yapılan zulme sessiz kaldığına dikkat çeken Gençlik Kolları Başkanı Kılıç, bu saldırılar karşısında sessiz kalanların suça ortak olduklarını söyledi. "Çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden öldürülen, işkencelere maruz bırakılan, göçe zorlanan bir milletin çığlıklarını neden duymazdan geliyorlar? Birleşmiş Milletler nerede? AB ülkeleri nerede? İnsan hakkı savunucuları nerede? Müslüman ülkelerin devlet başkanları nerede? İslam Konferansı Örgütü nerede? Yazıklar olsun" şeklinde konuşan Kılıç, hükümetin de vahşete sadece seyirci kalmakla yetindiğini savundu.

Vahşetin durdurulması için Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın BM ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünya kamuoyunu harekete geçirecek çalışmaları acilen başlatması gerektiğini dile getiren Cenk Kılıç, Çin mallarının boykot edilerek tüm Türk ve Müslüman ülkelerin bu boykota katılması çağrısında bulundu. Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Bölgede yaşanan olaylara ilişkin BM ve NATO gibi uluslararası mekanizmalar, insan hakları örgütleri biran önce harekete geçmelidir. Çin'e karşı, ekonomik ve diplomatik yaptırımlar uygulanmalıdır. İslam ülkeleri, katliamlar sona erene kadar Çin ile irtibatını kesmelidir."

Basın açıklamasının ardından ellerindeki Çin mallarını çöp kovasına atan Saadet Partili gençler, yapılan zulümlere lanet okudu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?