23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Su sorunları çözülüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuraklık nedeniyle son iki yıldır su sıkıntısı çeken Ürkmez ve Payamlı ile 2 bin 500 hanelik Ömür beldesine Ürkmez Barajı'ndan su getirecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kış yağan yağışlara rağmen küresel ısınmaya karşı önlemlerini sürdürüyor. Yürütülen projelerle kente, çevre ilçe, mahalle ve köylere yeni su kaynakları yaratılıyor, yeni içme suyu şebekeleri döşenerek su kaçakları önleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak, iki yıldır yaz aylarında yeterli su alamayan Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey ve Payamlı Mahallesi ile 2 bin 500 hanenin bulunduğu Ömür beldesi'ne su ulaştıracak. Ürkmez Barajı'ndan Doğanbey'e kadar yapımına başlanan iletim hattı ile bölgeye su getirileceğini bildiren Büyükşehir yetkilileri, ayrıca Ömür beldesinde su kuyusu açmak için de harekete geçti. Bölgenin yıl boyunca kesintisiz ve kaliteli su almasını sağlayacaklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU yetkilileri, "Sınırlarımıza dahil olan ilçe, mahalle ve köylerde yeni kuyular açarak, şebekeleri yenileyerek su sıkıntısını büyük oranda çözdük. Bu çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Doğanbey, Payamlı ve Ömür beldesinde yaz aylarında artan nüfus ile birlikte su yetmiyor. Ürkmez Barajı'ndan Ürkmez bölgesine su verebiliyoruz. Bu hattın tamamlanması ile birlikte Doğanbey, Payamlı Mahalleleri ve Ömür beldesinin de susuz kalmasını önleyeceğiz" bilgisini verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey, Payamlı ve Ömür beldesi bölgesine can suyunu 4,5 kilometre uzaklıktaki Ürkmez Barajı'ndan getirecek.

Ürkmez Barajı'ndan 4,5 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile Doğanbey Arkonut Su Deposu'na gelecek su, buradan şebekeye verilecek. Nisan ayında başlayan Ürkmez Barajı-Doğanbey-Payamlı arası iletim hattı çalışmaları Mayıs ayı sonunda tamamlanacak. Ayrıca İZSU Genel Müdürlüğü, Ömür beldesine su sağlayacak bir su kuyusunun da sondaj çalışmalarına başladı. Geçen yaz kuyulardan yeterli su gelmemesi nedeniyle kesintili su alan Doğanbey - Payamlı ve Ömür beldesinin yaşadığı su sıkıntısı, iletim hattının tamamlanması ile birlikte sona erecek. Barajdan bölgeye saniyede 25 - 30 litre suyun verilmesi planlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 12:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?