23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Tarihi Asansör kapılarını yeniden açtı

Tarihi Asansör, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kapılarını İzmirliler'e açtı.

Tarihi Asansör, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde düzenlenen bir kokteyl ile hizmete girdi. Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Asansör'ün İzmir'in önemli tarihi mekanlarından biri olduğunu hatırlatarak yenileme çalışmalarının ardından anlamlı bir günde Tarihi Asansör'ü hizmete aldıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek Tarihi Asansör'de İzmirliler'in, İzmir'e gelen konukların nefis Körfez manzarası eşliğinde hoşça vakit geçireceklerini söyleyen Kocaoğlu, sevgililerin ve tüm insanların sevgililer gününü kutladı.

Tarihi Asansör'ün açılışı için düzenlenen kokteyle CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, gazete ve televizyonların temsilcileri ile basın mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katıldı. İzmir'e tepeden bakan özel konumu ve tarihi atmosferi Tarihi Asansör, Sevgililer Günü'nde İzmirliler tarafından yoğun ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafından basit bakım -onarım çalışmaları yapılan Asansör, Fransız mutfağı, snack bar ve cafe bar gibi bölümleriyle hizmet verecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 10:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş yılmaz IP: 78.178.221.xxx Tarih : 15.02.2009 23:10:30

hayırlı  olsun.