23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Tartan'dan gençlere kamp müjdesi

Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin yürüttüğü kardeş okul projesine Konak Belediyesi'nden destek geldi.

Bosna Hersek'ten Bogoyno Teknik Okulu öğrenci ve öğretmenlerini Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde konuk eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gelecek yıl kurmayı planladıkları gençlik kamplarının müjdesini verdi.

İki okul arasında kültür alışverişi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Tartan, kurulacak yaz kamplarında öğrencilerin programlı şekilde yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

Kendisinin de Boşnak kökenli olduğunu hatırlatan Tartan,"Balkanları, Ulu Önder Atatürk'ün emanet ettiği bir barış sevgi ve dostluk merkezi olarak kabul ediyoruz. Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi iyi ev sahipliği yapıyor. Gelecek yıl da devam ettireceğiz. Ben bir gençlik kampı planlıyorum. Bu tür gezileri daha projelendirilmiş, programlandırılmış şekilde yapma olanağı bulacağız. Önümüzdeki aylarda Bogoyno kentini de Konak ile kardeş şehir yapacağız" dedi.

Öğrencilere iyi bir tatil geçirmelerini dileyen Başkan Tartan Bosnalı gençlere ve öğretmenlere geleneksel Türk lokumu armağan etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?