23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Tire Süt'ten çözüm projesi

Türkiye'nin en büyük süt kooperatifi olan Tire Süt, süt üreticilerinin son yıllarda karşılaştığı olumsuz şartları ortadan kaldırmak için belirledikleri çözüm önerilerini bir dosya halinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na sundu.

Tire Süt Kooperatfi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Türkiye'de günde 500 tonu bulan süt üretimi fazlalığı ve tüketim olmadığı için süt üreticisinin zarara girmesi üzerine yapmış oldukları değerlendirmeleri ve hazırladıkları çözüm önerilerini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ilettiklerini söyledi. Konuyla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile temas kurduklarını belirten Eskiyörük, bu girişimden olumlu sonuç aldıklarını ifade etti.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile yaptığı görüşmeler sonucunda her gün 2,5 milyon çocuğa süt dağıtılması konusunda söz aldıklarını belirtti. Bugünkü süt fiyatları ve maliyetleri ile üreticinin üretim yapabilmesinin mümkün olmadığını anlatan Eskiyörük, şöyle konuştu: "Bu durumda kömür yardımında bulunan devletin süt dağıtımı yaparak hem çocuklara süt alışkanlığının kazandırılması ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi yönünde faydalı bir adım atacağını hem de Türkiye'de günlük 500 ton fazla sütün tüketimini sağlayarak üreticiye de katkı da bulunacağını düşünüyoruz. Bu fikrimizi Hayati Yazıcı'ya anlattık. Türkiye'de bütün ilköğretim okullarında fazlalık olan sütün dağıtılmasını önerdik."

Türkiye'de tüm ilköğretim okulu öğrencilerine günlük süt dağıtımı yapılması fikrini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın olumlu karşıladığını belirten Eskiyörük, bakanlığın Türkiye Süt Et ve Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği'nden bu konuda teklif istediği müjdesini verdi. Eskiyörük, projelerinin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?