23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Torbalı MHP'ye Dervişoğlu ziyareti

İzmir'in Torbalı ilçesine gelen MHP İzmir İl Başkan adayı Musavvat Dervişoğlu, partililerle buluştu.

MHP İzmir İl Başkanlığı için 16 Ağustos tarihinde yapılacak olan 9. Olağan Kongrede tekrar aday olduğunu açıklayan Dervişoğlu, partililere birlik olmaya çağırdı. Dervişoğlu ayrıca önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili olmayı hedeflediğini dile getirdi.


Partililerle ilçe binasında buluşan Dervişoğlu, yaklaşık iki saat süreyle sohbet etti. MHP'de 10 yıldır görev yaptığını dile getiren Dervişoğlu, görev yaptığı süre boyunca ilçe yönetim kurullarının oluşturulmasına kesinlikle müdahil olmadığını, sadece uyarıcı ve bilgilendirici bilgiler verdiğinin altını çizdi. Dervişoğlu, MHP camiası mensuplarının uzlaşması ve birlik içinde olması gerektiğini de dile getirdi. MHP İl Başkanlığı için yeniden aday olmasındaki en büyük etkenin, ilçe başkanlarının kendisini desteklemesi olduğunu ifade eden Musavvat Dervişoğlu, kendisine gösterilen bu ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yönetim kurulunu şekillendirirken özellikle çeşitliliğe önem vereceğini dile getiren Dervişoğlu, "Yönetim Kurulunu belirlerken, tüm sektörlerde ve mesleklerde faaliyet gösteren kişilerden seçmeye özen göstereceğiz. Hepsine ihtiyacımız var. Yönetim Kurulunu ona göre şekillendireceğiz. Partimizde Gıda Mühendisi, Arkeolog, Mühendis, Sanayici gibi birçok alanda görev yapan ve üreten insanların olması partimize yarar sağlayacak ve zenginlik katacaktır" dedi.

TORBALI'DAN İKİ KİŞİ
Seçilen yönetim kurulu üyelerini adil bir şekilde ilçelere dağıtmayı düşündüklerinin altını çizen MHP İl Başkan Adayı Dervişoğlu, "Seçilen yönetim kurulu üyesi kendi ilçesinde çalışmayacak. Örneğin Torbalı'dan seçilen bir yönetim kurulu üyesi Karşıyaka'da çalışmalarını sürdürecek. Bu şekilde daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Torbalı'dan yönetim kurulu için 2 kontenjan belirledik" diye konuştu. Bayan yönetim kurulu üyelerinin az olması hakkında özeleştiri yapan Dervişoğlu, "Yönetim Kurulunu oluştururken bayanlara da hak tanıyacağız. Şimdiye kadar bayanlara yeteri kadar önem veremedik. İyi bir yönetim kurulunda kadın partililerimize de ihtiyacımız var. Bu dönem yönetim kurulumuzda 15 bayan görev yapacak" şeklinde konuştu.

GÖSTERİŞ İÇİN ADAY OLUNMAZ
Kendisinden başka aday çıkmaması konusunda da açıklama yapan Dervişoğlu, demokratik bir ortamda herkesin aday olabileceğini belirtti. Karşısına rakip çıkacağı hakkında bazı çalışmalara hakkında bilgi sahibi olduğunu sözlerine ekleyen Musavvat Dervişoğlu, "Elbette herkes adaylık hakkına sahiptir. Ancak 'ben aday oldum'demek ve gösteriş yapmak için aday olunmaz. İsim cilalamak, birkaç gün gazetelerin kendisini yazıp bundan prim yapmaya çalışmak için aday olmak iyi bir şey değil" dedi. Gelecek genel seçimlerde milletvekilliğine aday olduğunu açıklayan Musavvat Dervişoğlu, "Allah izin verirse, teşkilatım da destek verirse bu dönem milletvekilliğine aday olacağım" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 18:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?