23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Torbalı'ya cemevi sözü

AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı M.Atilla Kaya, belediye başkanı seçildiğinde Torbalı’da yapmayı hedeflediği Cemevi projesinin Türkiye’de örnek olacağını söyledi. Torbalı Alevi Bektaşi Derneği’ni ziyaret eden Kaya, Dernek Başkanı Engin Türkdoğan ve ziyarete katılan dernek üyelerine Cem evi projesini anlattı, “Cem evi Torbalı turizmine de katkı koyacak.”dedi.

Torbalı Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Engin Türkdoğan, alevilerin diyanetten alacakları payın çocukların eğitiminde kullanılmasını, ilköğretimde okutulan zorunlu din derslerinin de seçmeli ders haline dönüştürülmesini istediklerini söyledi. Torbalı’da bir Cem evi’ne ihtiyaç duyduklarını belirten Türkdoğan, “Şu an en büyük ihtiyacımız bu olacaktır” dedi.

AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı M.Atilla Kaya da, yerel seçimlerde Torbalı’da başarıya ulaşmaları halinde hazırda bulunan Cem evi projesini bir an önce hayata geçireceklerini ifade etti. Kaya, Cem evi projesi konusunda şu bilgileri verdi, “Cemevi projemiz 11 bin metrekare alan üzerine 3 bin 500 metrekare kapalı alan olarak konuşlandırılacak. Arazinin çevresi tamamen taş duvar ile çevrili olacak. Üç kemerli kapı ile merkezimize girilecek. Burada yol kitabelerle güçlendirilecek. Cemevi, kültür kompleksi, dernek binası ana bina içinde; lojman ve misafirhane ise ek binada yer alacak. Proje bodrum, zemin, birinci kat ve kubbe kısmı olarak tasarlandı. Zeminde kültür kompleksi bulunacak. Burada bin kişilik amfimiz olacak. Amfiye bağlı fuaye ve sergi salonlarımız bulunacak. Birinci katta Cem evi olacak. Küçük konferans salonu ve dernek yönetiminin bulunacağı birim ise kubbe kısmında yer alacak. Proje ile bizzat Torbalı Belediyesi ilgilenecektir. Bu proje tüm Türkiye’ye Cem evi konusunda örnek teşkil edecektir. Tüm yurttan alevi vatandaşlarımız ilçemize gelip yapımızı ziyaret edecek ve ilçemizde konaklayacaklardır. Bu durum aynı zamanda Torbalı için bir turizm geliri olacaktır

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 13:18:45
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 13:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?