23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Türk-İş'e teşekkür ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Türk -İş 3. Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti.

3. Bölge Başkanı Mustafa Kundakçı, yöneticiler ve şube başkanlarıyla bir araya gelen Kocaoğlu, işbirliğiyle yaptıkları çalışmalardan ve seçim sürecinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bize göre, 72 milyon inansımızın hepsine aynı nazardan bakabilecek arınmışlığa gelmiş insanların siyaset yapması gerekmektedir" şeklinde konuştu. Kocaoğlu konuşmasında taşeronlaşmaya karşı olduğunu da bir kez daha vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı'yı sendikanın Alsancak'daki binasında ziyaret etti. Ziyarette Türk İş'e bağlı sendikaların şube başkanları tam kadro hazır bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada sendikalarla işbirliği içinde, emeğin yanında olarak çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek seçim sürecinde kendisine verilen destekten ötürü de teşekkür etti. Sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ve İzmirlilerin büyük bir teveccüh gösterdiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Yüzde 56 oy alarak seçimi kazandık. Bu, İzmir halkının bize güveninin bir göstergesidir. Başarı kadar, başarının getirdiği sorumluluk var. O sorumluluğun bilincindeyiz. Parayı, şöhreti, gücü sindirebilmek ve onun karşılığını verebilmek önemli. Biz şimdi onu yapıyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu daha önceki söylemlerinde de taşeronlaşmaya karşı olduğunu vurguladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Taşeron konusuna ben gerçekten karşıyım. Bunu defalarca dile getirdim. Biz geçtiğimiz 5 yıl içerisinde taşeron sayısında yüzde 50'nin üzerinde bir dönüşüm yaşattık"

Gençlik yıllarından bu yana siyasi duruşunun belli olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kendi çizgimizi geliştirerek, çağa ayak uydurarak, özümüzden bir şey değiştirmeden, kendimizi yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Ülkenin koşulları belli. Emek arzı-talebi belli.1980'lerde sendikalaşmadan kaçıp taşeronlaşma modası başladı. Bununla en çok mücadele etmesi gereken kurum sendikalardır" diye konuştu.

Taşeronun ne tür bir meslek grubu olduğunu bilmediğini ve sonradan türediğini de sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, "Ben böyle bir mesleğin, böyle bir iş gurubu olmadığı için karşıyım. Bilgi yok, üretim yok. Geldiğimiz noktada böyle bir mesleğin üretilmesini kafamda bir yere oturtamadım, onun için taşeronlaşmaya karşıyım. Onun için hiçbir şey veremiyorsam işçiye, taşeronun aldığı payı vermek gibi bir sorumluluğum var belediye başkanı olarak. Hem siyasetçi olarak, hem de insan olarak" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyeleri içinde hiçbir parti ayrımı yapmadan eşit hizmet veren, Türkiye'ye örnek tek belediye olduklarının da altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı, "Bana göre 72 milyon insanımızın hepsine aynı nazardan, hiç ayrım yapmadan bakabilecek arınmışlığa sahip insanların siyaset yapması gerekmektedir. İşin özü budur. Bunu yapabiliyorsan zaten problem yoktur. O zaman her şey adil oluyor, yaptığın iş ve hizmet adil oluyor"

Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı da Türk İş olarak büyük bir üye sayısı ile güçlü bir örgüt yapısına sahip olduklarının altını çizdi. Kundakçı ve diğer sendika başkanları ziyaret sırasında çeşitli konulardaki görüş, öneri ve isteklerini Başkan Aziz Kocaoğlu'na iletme fırsatı da buldular.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:15:56
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?