23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Uyuşturucuya karşı gönüllü oldular

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Önder Aile” projesinde yer alan 200 aile, çocukları ve gençleri uyuşturucu madde bağımlılığından korumak için “gönüllü” oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGEBAM) işbirliğinde yürüttüğü “Önder Aile” projesinde toplam 3 ilçeden 200 aile daha eğitimini tamamlayarak katılım belgesini aldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları projeleri “insan odaklı” olarak yaşama geçirdiklerini belirterek amaçlarının 3.5 milyon İzmirliyi hep birlikte kucaklamak olduğunu söyledi. Eker sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak, yaklaşık 20 bin kişiyiz. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi bir aile. Sizler gibi önder aileler, abla-ağabey -kardeş aileleri ve kardeş ailelerin katılımıyla bu 'aile' kavramı daha da daha genişledi. Hedefimiz 3.5 milyon İzmirli'yi kucaklamak ve onlara güler yüzümüzle, sevgi ve saygımızla her bir bireyin bu ailenin önemli bir parçası olduğunu iletmek ve hissettirmektir."

EGEBAM Psikoloğu Yaşar Çelik ise madde bağımlılığı ile yaptıkları mücadele çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile daha da ivme kazandığını belirterek bu işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan önder ailelerin madde bağımlılığı ile mücadele konularında çevrelerine bilgi aktarması; oturdukları bölgede madde bağımlısı olan, tedavi görme ihtiyacı duyan, tedavi görmekte olan, tedavi görmüş ama risk altında olan kişileri bilgilendirmesi ve EGEBAM gibi merkezlere yönlendirmesi hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 11:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?