23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Vicdansız sürücü hayatlarını kararttı

İzmir'in Buca ilçesinde 2 yıl önce yaşanan trafik kazasında plakası belirlenemeyen bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki motosiklet üzerinde oturan Gökhan Bakırcı'ya (18) çarpıp kaçtı.

Kazadan sonra sağ ayağından ameliyat olan Bakırcı, ailesinin iddialarına göre; ameliyat sonrasında tedavi masraflarını ödeyemediği için muayene edilmedi. Sakat kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gencin ayağı günden güne kötüye giderken, maddi imkansızlıklar nedeni ile çocuklarını tedavi ettiremeyen aile hayırseverlerden yardım istedi.

Her şey bundan 2 yıl önce başladı. Buca Koop yolu üzerindeki bir polikliniğin yanında, motosiklet üzerinde amcasını bekleyen Gökhan Bakırcı'ya, hatalı sollama yaparak kontrolden çıkan bir otomobil çarptı. Kazada plakası alınamayan aracın sürücüsü olay yerinden kaçarken, 18 yaşındaki genç çevredekilerin yardımı ile Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Gökhan Bakırcı'nın anne ve babasına haber verilerek, gencin ameliyat edilmesi gerektiği belirtildi.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Gökhan Bakırcı, iddialara göre; 9 Eylül Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Mustafa Özkan'ın sorumluluğunda ameliyat edildi. Ameliyattan sonra ayağı alçıya alınan Bakırcı, ailesi tarafından tedavi masrafları karşılanmayınca sonraki günlerde muayene edilmedi.

Çocuğunun ayağındaki alçıyı bile kendisinin çıkardığını söyleyen anne Ayten Bakırcı (38), "hiçbir sosyal güvencemiz yok. Oğlumun ayağı günden güne kötüye gidiyor. Paramız yok tedavi ettiremiyoruz. Oğlumun ayağının altında artık anlam veremediğimiz delikler oluşmaya başladı. Çocuğumun sağ ayağı giderek inceliyor ve yürüyemez hale geldi. Evde yiyecek ekmeğimiz yok. Komşuların yardımı ile yaşıyoruz. Ne olur oğlumuza ve bize yardım etsinler" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Ekonomik kriz nedeni ile uzun süredir işsiz olan inşaat ustası baba Mehmet Arabi Bakırcı (38) ise yaşadıkları duruma adeta isyan etti. Çocuğunun geçmişe dönük borçlarını ödemek için komşusundan 7 bin 500 TL borç alarak hastane masraflarını kapattıklarını söyleyen baba Bakırcı, hiçbir gelirleri olmadığını belirterek "yetkililerden yardım değil, iş istiyorum. Çocuğum günden güne gözümün önünde eriyor" dedi.

Çırak Eğitim Merkezi'ne arkadaşlarının yardımı ile topallayarak gittiğini vurgulayan talihsiz genç, maddi sıkıntıda olduklarını ifade etti. Hiçbir sosyal güvenceleri olmadığı için anne babasının kendisini tedavi ettiremediğini sözlerine ekleyen Gökhan Bakırcı (18), genç yaşında sakat kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını gözyaşları içerisinde dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 10:10:58
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 10:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?