23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Vurgun parasıyla lüks hayat

Rus hackerler üzerinden elde ettikleri bilgilerle interaktif bankacılık işlemi yapan gerçek kişilerin kimlikleriyle dolandırıcılık yapan 18 kişi, İzmir, Ankara, İstanbul, Aydın illeri ile Didim ve Kuşadası ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Çete üyelerinin elde ettikleri 750 bin TL ile lüks yaşam sürdükleri tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, aldıkları bilgi ışığında gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu liderliğini İlhan M.'nin (38) yaptığı 18 kişilik çeteyi çökertti. Operasyonda çete lideri İlhan M. ile 17 kişi yakalandı. Toplam 18 kişi, adliyeye sevk edildi.

NASIL ÇALIŞIYORLAR
Rus hackerlerdan aldıkları bilgilerle interaktif bankacılık işlemlerini hedef seçen dolandırıcıların, kişilere ait bilgilerle sahte nüfus cüzdanı, ikametgah belgesi, ehliyet, elektrik ve su faturasının yanında jandarma istihbarat ve polis kimlikleri hazırlayarak mevduat hesapları açtıkları, yine hazırladıkları sahte kimliklerle kişilere ait cep telefonu numaralarını "sim kartım kayboldu" diyerek yeniden çıkarttıkları bu sayede havale işlemleri sırasında bankalar tarafından gönderilen onay mesajının da kendilerine gelmesini sağladıkları tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan zanlıların bir yıl içinde 750 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlenirken, zanlıların lüks bir yaşam sürdükleri anlaşıldı.

Operasyonda, zanlılarla birlikte çok sayıda sahte kredi kartı, ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport, avukatlık belgesi, savcı, polis ve asker kartları ile sahte kimlikleri hazırlamakta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?