23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Yaşar'dan sporcularına sağlık kontrolü

YAŞAR SPORCULARININ KALBİNİ DÜŞÜNDÜ

Yaşar Üniversitesi, okul takımlarındaki sporcu öğrencilerini, antrenmanlar ve müsabakalar başlamadan sağlık kontrolüne soktu.

TÜSAV Kardiyoloji Dal Merkezi'nde kalp ve damar yolları incelenerek, sağlık kontrolünden geçirilen gençlerin, sağlıklı oldukları belirlendi.

Yaşar Üniversitesi'nin basketbol, voleybol, tenis, karate, Amerikan futbolu ve yelken gibi spor takımlarının öğrencileri lisan alma ve yenileme işlemi öncesinde sağlık taramasından geçirildi.

Spor müsabakaları ve antrenmanlar sırasında yaşanan ani ölüm ve kalp rahatsızlıklarının önüne geçilmesi amacıyla Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı'nın desteğiyle kurulan Özel TÜSAV Kardiyoloji Dal Merkezi'ne götürülen yaklaşık 100 öğrenci, önce detaylı muayeneden geçildi. Ardından ücretsiz olarak eko kardiyografi, efor testi, EKG, ritim ve tansiyon holter tetkikleri yapılan sporcuların, oldukça sağlıklı oldukları belirlendi.

Doğuştan ve fark edilmeyen kalp bozuklukları nedeniyle 500'den fazla gencin spor yaparken yaşamını yitirdiğini belirten Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı kurucu başkanı ve Avrupa Kardiyoloji Derneği muhasip üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, gençlerin spor yapmaya başlamadan önce bu tür tetkiklerden geçirilmesinin önemine değindi. Yaşar Üniversitesi'nin öğrencilerine yaptığı bu duyarlılığın herkese örnek olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Oto, “Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı olarak üniversiteli sporcu gençlerin kalp sağlığına katkına bulunabilmekten onur duyuyoruz. Bize üniversiteli sporcu gençlere hizmet olanağı veren Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü'ne sonsuz şükranlarımızı sunarız” dedi.

Yaşar Üniversitesi'nde okuyan tüm öğrencilerin sağlıklarının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen YÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “Bireysel ve takım sporlarına yönelik düzenlenen spor merkezi ve sosyal yaşam alanları ile öğrencilerimizin aynı zamanda sağlıklı birer birey olarak yetişmesini öngörmekteyiz” diye konuştu.

YAŞAR SPORCULARININ KALBİNİ DÜŞÜNDÜ
YAŞAR SPORCULARININ KALBİNİ DÜŞÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 11:25:03
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 11:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?