23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Yine yağmur yine çile

İzmir'in Konak İlçesinde, etkili olan yağışlı hava sebebiyle Bayındırlı ailesinin evi sular altında kaldı. Kiracı oldukları evde gecenin bir yarısı sularla boğuşan çift yaşadıklarına isyan etti.

Konak Belediyesi tarafından yol ve kanalizasyon çalışması için Güzelyurt Caddesi kazı alanına döndü. Yağmurun şiddetlenmesi ile birlikte kanalizasyon boruları patlarken, birinci katta oturan Hasan ile Yüksel Bayındırlı (45)'nın evi sular altında kaldı.

Saat 04.00 sıralarında uyanan Bayındırlı çifti üst katta oturan ev sahipleri Seyfettin Aydoğan (76) ile Hatice Aydoğan (53)'dan yardım istedi. Hep birlikte eve giren suları engellemeyen çalışan vatandaşlar her şeye rağmen yağmur sularının eve dolmasına engel olamadı. Yağmurla birlikte tuvaletteki pis suların taştığını ve evin içerisine dolduğunu belirten kiracı Yüksel Bayındırlı yaşadıkları duruma isyan etti.

Ev sahipleri ve evde oturan kiracılar İZSU ve Konak Belediyesi'ne ateş püskürdü. Hasta ve yaşlı olduğunu söyleyen Yüksel Bayındırlı bir yandan ağladı bir yandan da ev sahibi Hatice Aydoğan ile birlikte evine dolan suları tahliye etmeye çalıştı.
Yetkililer ise olaydan bir süre sonra gelerek içeride kalan suyu dışarıya boşalttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 11:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?