23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Yolsuzluk operasyonuna 9 gözaltı

İzmir'de, kamu kurumlarının açtıkları ihalelerde yolsuzluk yaptıkları iddia edilen dokuz kişi yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda İ.D. ve B.B.D.'nin sahibi olduğu iki ayrı inşaat şirketinin İzmir, Manisa, Malatya ve Çanakkale'deki inşaat, doğalgaz, alt yapı sektöründeki kamu ihalelerine katıldıklarını saptadı.

Şirket sahipleri ve çalışanlarının diğer firmalara ihalelere katılmamaları yönünde baskı yapıp para verdikleri, komisyonlarda görev alan kişilere konaklama imkanı sunup masraflarını karşıladıkları, ihale şartnamelerinde kendilerine yönelik düzenleme yaptırdıkları belirlendi.

Sabah saatlerinde harekete geçen ekipler, önceden belirledikleri 10 ev, iki işyeri ve altı otomobilde arama yaptı. Aramalarda, çok sayıda belge, döküman, ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Baskınlarda, şirket sahipleri İ.B., B.B.D. ile birlikte şirket çalışanları Ş.E., İ.S., S.S., A.A., M.G., Ege Üniversitesi'nde şube müdürü olarak görev yapan S.S. ve başka bir firma sahibi R.K. yakalandı. Gözaltına alınan dokuz zanlının adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 17:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?