23
Ekim
2024
Çarşamba
İZMİR

Zabıta yakın dövüş öğreniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zabıta teşkilatını her yönden güçlendirmeye devam ediyor. Kadrosunu genişleterek kentte daha aktif hale gelen Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı personelden son alımlarda görev yapmaya başlayan 197'si, yakın dövüş ve savunma sporları başta olmak üzere birçok eğitimden geçiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır koordinasyonunda, 4 ana başlıkta toplanan dersler, 30'ar kişilik gruplar halinde Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda veriliyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü antrenörleri tarafından verilen eğitimler 21 gün sürecek. Zabıta personelinin görev başında her an olumsuz durumlarla karşılaşma ihtimali bulunduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'nin "asker kökenli" Başkanı Fuat Barandır, tüm personeli daha donanımlı hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Barandır, "Zabıta personeline dayanıklılık kazandırmayı amaçlayan yer hareketleri, germe hareketleri, ağırlık çalışması ve kondüsyon geliştirici hareketler öğretiyoruz. İkinci başlıkta, zabıtanın mesleğini yaparken kendisini savunma ihtiyacı duyduğunda başvuracağı yakın dövüş hareketlerinin inceliklerini gösteriyoruz" dedi.

Kızılay'la işbirliği yaptıklarını ifade eden Barandır, kuruma bağlı psikolog ve sosyal bilimler uzmanlarından psiko-sosyal destek aldıklarını da kaydetti. Barandır, sözlerine şöyle devam etti, "Zabıta arkadaşlarımız mesleklerini icra ederken, her şeyden önce kendilerine güvenmeleri gerekir. Onlara bir yandan savunma amaçlı fiziki eğitim verirken, bir yandan da psikolojik eğitimlerle kendilerine güvenmelerine sağlıyoruz. Ders programı kapsamında ayrıca, dağcılık, tırmanma ve iniş tekniklerini de gösteriyoruz

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 09:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?