26
Haziran
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yediz bebek ailesi endişe içinde

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde oturan Sibel-Hüseyin Deniz çiftinin, aşılama yöntemiyle sahip olacakları yediz bebekler konusundaki endişeleri sürüyor.

Genç çift, bir yandan bebeklerin doğumu halinde hastane ve diğer masrafları nasıl karşılayacakları, bir yandan da 7 bebeğin de tıbben sağlıklı doğup doğamayacağı konusunda endişeler yaşıyor.

Hamileliğinde 8.5 haftayı geride bırakan bir çocuk annesi 34 yaşındaki Sibel Deniz ve eşi Hüseyin Deniz, bebeklerin sayısının ’fetal redüksiyon’ yöntemiyle 3’e düşürülüp düşürülmemesi için karar verecek.

Kesin karar için önlerinde 3 hafta olan Deniz çifti, "Böyle bir karar vermek çok zor" dedi.

Öte yandan başta Aliağa Belediyesi olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar Deniz ailesine yardım edebilmek için sıraya girdi.

Birçok firmanın sponsorluk için girişimlerde bulunduğu öğrenilirken, bu sponsorluk tekliflerini Aliağa Belediyesi’nin organize edeceği belirtildi.

7 bebeğin yaşayıp yaşamayacağına karar verecek olan anne Sibel Deniz, karmaşık duygular yaşadığını belirterek, "Gönül ister ki hepsini dünyaya getireyim ama hepsinin yaşayacağından endişem var. Bu konuda doktorların da farklı görüşleri var.

Tıbben yedi çocuğun sağlıklı doğumu mümkün olmayacaksa, kendimizi riske atmayacağız. Bir anne yavrusunu feda edebilir mi? Yedisini de dünyaya getirmek istiyorum ama endişelerim var.

Eğer bebeklerimin tümünün hayatı tehlikeye girecekse, sayıyı üçe düşürebiliriz. Doktorumuz iki hafta sonra durumun kesinleşeceğini söyledi.

Hamileliğin sağlıklı devam etmesi durumunda 20. haftadan itibaren beni hastanede bakıma alacaklarını ifade ettiler. Şimdi bunları düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 12:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?