25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Belediye'den katı atık uyarsı

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, şehir kanalizasyon şebekesinin vatandaşlarca katı atık atılması dolayısıyla tıkandığını söyledi. 

Tuvalet, lavabo, kanalizasyon bacalarına ve yağmursuyu ızgaralarına dökülen veya atılan katı atıklar yüzünden kanalizasyon şebekesinin sık sık tıkandığını, bunun da bazı sorunları beraberinde getirdiğini dile getiren Belediye Başkanı İça, "Bundan dolayı zaman zaman yerli yersiz kanalizasyon arızaları oluşmakta kimi zaman bu arızaların giderilmesi günlerce sürmektedir.

 Bundan hem vatandaşlarımız zarar görmekte hem de müdürlüğümüz para, zaman ve işgücü kaybına ayrıca yolların kazılmasına veya parkelerin tekrar sökülmesine neden olmaktadır" dedi. 

Kanalizasyon arızalarının başlıca müsebbibinin katı atıklar olduğuna işaret eden Belediye Başkanı İça, "Tuvalet ve kanalizasyon şebekelerine atılan çocuk bezi, elbise gibi maddeler kanalizasyon şebekelerinde tıkanmalara yol açmakta ve ilimizin görüntü ve koku kirliliğine sebep olmaktadır. Bu konularda vatandaşlarımızın daha dikkatli davranmaları ve bu gibi mesken atıklarını çöp kutularına atlmaları lazım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 13:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?