25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hafızların taç giyme merasimi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Kavaklı Merkez Kız Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 10 kursiyer öğrenci için taç giyme merasimi yapıldı. 

Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'ndaki programa Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Davut Kaya, Tavşanlı İlçe Müftüsü İlyas Gümüş, Merkez Kavaklı Kur'an Kursu Müdürü İsmail Dinç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. İlçe Müftüsü İlyas Gümüş, Kur'an-ı Kerim'i öğretmek ve öğrenmenin en önemli vazife olduğunu söyleyerek, Tavşanlı'da bulunan 20 Kur'an kursunun bu kutsal görevi yapmak için tahsis edilmiş durumda olduğunu vurguladı. 

Kavaklı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan Hilal Bozkurt, Büşra Öztürk, Şeyma Eroğlu, Merve Akşehir, Fatma Kuru, Hatice Yeşil, Büşra Uğur, Nagihan Şahan, Saniye Dinç ve Emine Solmaz'dan oluşan kursiyerlerin okudukları ilahiler davetlilerden tam not aldı. 

Mezun olan hafız kursiyerler için ikinci program Tavşanlı Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Hıfzını tamamlayan öğrencilere babaları tarafından taç takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 13:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ersin IP: 88.251.217.xxx Tarih : 2.12.2007 18:30:26

HAFIZLARIMIZA BAŞARILAR DİLER, KAVAKLI KURAN KURSUNDAN HER YIL BİRİNCİLİKLER BEKLERİM. EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN. YALNIZ; BU TİP BAŞARILAR GELMEDENDE ÇOCUKLARIMIZI TEŞVİK AMAÇLI ÖDÜLLENDİRELİM Kİ AZİMLERİ VE GAYRETLERİ DAHADA ARTSIN.SELAMLAR