25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisar Kalesi'nde çevre düzenlemesi

Kütahya'da, şehre hakim bir noktada bulunan Hisar Kalesi'nde başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları sürüyor. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa İça, kale yolunun granit taşı döşenerek güzel bir hale kavuşturulacağını bildirdi. Onlarca tarihi burcun bulunduğu kalenin Kütahya'nın incisi olduğunu dile getiren Başkan İça, "Bilindiği gibi Hisar Kalesi, şehrimizin her tarafını görebileceğimiz hakim bir yerde. Araç ve yayaların kullandığı kaleye çıkış yoluna doğal granit taşı döşeniyor. Yerli ve yabancı turistlerin şehri seyrederken çay içip, yemek yiyebileceği mekanlar düzenleniyor. Ayrıca 16 metrekarelik gözleme evinin yapımına da başlandı" dedi.
 
Çevre düzenlemesinin Belde A.Ş. firmasına ihale edildiğini, çalışmaların Ekim ayında tamamlanacağını kaydeden İça, tarihi Kütahya Kalesi'nin 70 burca sahip, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan ve Osmanlı'nın izlerini taşıyan önemli bir yapı olduğunu söyledi. 32 yıl önce buraya yapılan Döner Gazino'nun restorasyon masraflarını geçen yıl belediye ve Simpaş firmasının üstlendiğini kaydeden İça, burası için toplam 80 bin YTL harcandığını belirtti. İça, çalıştığı zaman her 45 dakikada bir tur atan Döner Gazino'nun, 1973 yılında dönemin Belediye Başkanı Abdurrahman Kara tarafından yaptırıldığını hatırlattı. 

İça ve ekibi, Hisar Kalesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledikten sonra, tarihi burçlar üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 13:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?