25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kütahya'ya yatırım müjdesi

Eskişehir ÇİMSA Sabancı Grubu Genel Müdürü Fikret Uluakay, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ederek, görüşme yaptı. 

Belediye Başkanı Mustafa İça, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Sabancı Çimento Grubu ile ilgili olarak daha önce temaslarımız olmuştu. Kütahya Çimento A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ve temsilcileriyle birlikte Eskişehir'i ziyaret ettik. Ziyaret sırasında Kütahya'nın imkanları anlatıldı. 

Bu konuda işbirliği imkanları içerisinde neler yapılabileceği tartışıldı. Bu konu Sabancı Holding yönetiminde görüşülmüş ve bir fizibilite hazırlanması konusunda Eskişehir'deki ÇİMSA Grubu'nun genel müdürüne yetki verilmişti. Bizler de arkadaşımızı davet ettik. Kendileri bizleri ziyaret etti. Bildiğiniz gibi bu yatırımla ilgili öncelikle arazi planı üzerinde çalışmalar yapıldı. 

Arkadaşlarımız da arazide kaynakları yatırım kriterleriyle ilgili bütün değerleri inceleyeceklerdir. Buna göre Eskişehir'de ÇİMSA'nın yaptığı kapasite artışı var. Artan klinker kapasitesiyle birlikte burada bir öğütme, paketleme, katkı maddeleri ekleme üniteleri ile birlikte 15-20 milyon dolarlık yatırım için böyle bir çalışma yapılmaktadır. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanır. Kütahya'ya bu yatırımın kazandırılması sevincini hep beraber yaşarız" dedi. 

Görüşmede Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Erkılavuz, Şehircilik ve İmar İşleri Müdürlüğü ekibi, Kütahya Çimento A.Ş. yetkilileri Nihat Delen, İsmet Özotraç, Hüseyin Özmaltaş da hazır bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 13:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?