25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

'Mehmet Akif'i anma konferansı'

Kütahya Belediyesi tarafından 'Mehmet Akif Ersoy'u anma ve anlama' konferansı düzenlendi. 

Konferansa konuşmacı olarak AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü, "Ulusal bağımsızlığın kazanılmasında oynadığı büyük rolün yanı sıra bizlere bir vatan marşı armağan etmiş bu yüce insanı anmaktan gurur duyuyoruz" dedi. 

Mehmet Akif Ersoy'un büyük şairin örnek bir aydın olduğunu belirten Sami Güçlü, "Akif, geçmişiyle bütünleşen, onu asla reddetmeyen, reddedilmesine izin vermeyen bir aydındı. Fakat aydınlık yarınlara inanmak da, onun için en az geçmişine bağlı olmak kadar önemliydi" diye konuştu. 

İstiklal Marşı'nın yazılması sürecinde bir yarışma açıldığını, ancak "Bir ulusun marşı yarışmayla tayin edilemez" denilerek döneminin en büyük aydınlarından Mehmet Akif'in bu işle görevlendirildiğini hatırlatan Güçlü, "Akif, tüm bir ulusun hislerini anlattığı bu şiirini 2 günde yazmıştır. Gözden kaçırılmaması gereken bir gerçek vardır ki, sadece 2 günde ifade edilen bu hisler, koca bir ömürde biriktirilmiş, bir ulusun deneyimlerinden damıtılmıştır. Bizim marşımızı bu kadar özel yapan işte budur. Akif, bizim toplumumuzun özetidir. Ölümünün 71. yılında kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu. 

Konferansa AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ile Soner Aksoy, Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti İl Başkanı Şükrü Nazlı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Şiir ve sinevizyon gösterisinin de sunulduğu gecede, Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Sami Güçlü'ye çini tabak hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 15:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?