25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav tarım zengini

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Kütahyalı çiftçilere destek sağlanması yönünde il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte başlattıkları organize çalışmaların başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Simav ilçesinde kaymakamlık, belediye, Yeşil Simav Turizm Derneği işbirliği ile düzenlenen Birinci Simav Ulusal Kestane Festivali'nin " En İyi Kestane Bahçesi ve En İyi Kestane Teşvik Yarışmasına" katılmak üzere Simav'a gelen Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, "Öğrendiğime göre Simav Türkiye'de kestanesine organik ürün belgesi alan ilk yerleşim birimi olma özelliği taşıyor. Bizler de Kütahya'da bazı ürünlerimize organik belge alma yolunda çalışmalar başlattık. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızın olumlu yönde sonuçlanmasını umuyoruz. Simav'ı ve Simavlı çiftçilerimizi kestanelerine Türkiye genelinde ilk olarak organik ürün belgesi almalarından dolayı tebrik ediyor ve candan kutluyorum" dedi.

Kütahya'da organik tarımı desteklediklerini belirten Gencer," Simav Kütahya'nın diğer ilçelerine nazaran zirai potansiyeli çok yüksek bir ilçemiz. Burada mevcut potansiyelimizi en iyi bir şekilde değerlendirebilmek için neler yapabiliriz bunu araştıracağız. Simav'ın yer altı enerji kaynaklarını tarıma yönlendirme konusunda bölgede 500 dönümlük bir Organize Sera Bölgesi oluşturmak istiyoruz. Bunun yanında Simav ve köylerinde mera ıslah çalışmalarına hız kazandırdık. Ayrıca Kırsal kalkınma Projeleri kapsamında Simav'ın teşkilatımıza sunduğu birçok projenin olumlu yönde sonuçlanacağını umuyoruz. Bu projeler yakında olumlu yönde sonuçlandığı takdirde bakanlığımızdan sağlanan yaklaşık 1,5 milyon YTL'lik hibe desteği Simav'a gelerek çiftçimizin hizmetine sunulacak. Simav Kütahya'nın ilçeleri arasında tarımsal kalkınma projeleri sunumu konusunda nasıl ilk sıralarda yer alıyorsa, Kütahya'da Türkiye genelinde Bakanlığımıza hibe tarımsal proje sunumu konusunda ilk sıralarda yer alıyor. Bunlarla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Simav'da 2007 yılında 5 bin 16 çiftçi ailesine kuraklık desteği sağladıkları bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 14:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?