25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Sokak çocukları topluma kazandırılıyor

Kütahya'da, pazar yerlerinde naylon torba satan ve taşıyıcılık yapan ilköğretim çağındaki çocukların meseleleri için Vali Yardımcısı Ömer Eru başkanlığında kurulan komite çalışmalarını sürdürüyor. 

Vali Yardımcısı Ömer Eru başkanlığında Kütahya Belediyesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdülüğü'nden oluşan komite tarafından 33 sokağın denetlendiği, sokakta çalıştırılan 174 çocuğun ıslah edildiği belirtildi. Bu süre içinde ayrıca 110 çocuğun ailesi ile irtibat kurulduğu, ailelerin ayni ve nakdi yardım hizmetlerinden yararlandırıldığı ifade edildi. 

Vali Yardımcısı Eru, "Kütahya İş-Kur Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile de irtibata geçilerek meslek edindirme kursları açılması sağlanmış ve bu kapsamda çocuklar ve ailelerinin meslek edindirme kurslarından yararlandırılmaları da sağlanmıştır. Halen İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde açılan sokak çocukları merkezine, bu çocukların devamı sağlanmakta olup, 101 çocuk bu merkezde bilgisayar, internet ve televizyon imkanlarından yararlandırılmış ve çalışmalar devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?