25
Ekim
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tavşanlı, işgalden kurtuluşunu kutladı

Tavşanlı İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Meydandaki etkinlikler çelenk töreniyle başladı. Törende ilk olarak protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Etkinliklere Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mahmut Yürüksoy, Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Kurtuluş etkinlikleri, saygı duruşunda bulunulması ve Atatürk Anadolu Lisesi Armoni Mızıkası'nın eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kaymakam Türkmen, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Yürüksoy ve Belediye Başkanı Çakır, halkın ve protokolün bayramını kutladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Çakır yaptı. Çakır, 1922 ilkbaharında Tavşanlı, Emet ve Günlüce kasabalarını yakan Yunanlılar'a karşı verilen mücadelenin örnek teşkil ettiğini söyledi. Tavşanlı merkezden 1. Ordu'ya katılan 76 askerin İstiklal Madalyası ile ödüllendirildiğini kaydeden Çakır, Tavşanlı'nın Milli Mücadele'den sonra Anadolu'nun örnek şehirlerinden biri olduğunu anlattı. 

Tavşanlı'nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli gösteriler sunuldu. Programın gösteri bölümünde ilk olarak sahneye Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi'nin halk oyunları ekibi çıktı. Ekip, sergiledikleri figürlerle izleyenlerden tam not aldı. Tavşanlı Anadolu Lisesi'nin mezun öğrencilerinden Beyza Kiraz da 'Olamaz' adlı şiiri okudu. 

Tavşanlı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Taekwondo Ekibi tarafından sunulan gösteriler ise nefesleri kesti. Tavşanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yılı etkinliklerinin sonunda tören geçişi sunuldu. İlk olarak Tavşanlı Belediyesi Arslanbey Mehteran Bölüğü, protokol tribünü önünden geçişini yaptı. Daha sonra milis güçlerini temsilen Tavşanlı Avcılık ve Atıcılık Kulübü ekibi fişek atarak geçişini tamamladı. Geçiş töreninin sonunda resmi ve özel kurum ve kuruluşların araçlarla geçişine yer verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 23:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?