Yaz tatili nedeniyle Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, 23 ayrı branşta 6 ile 18 yaş arası herkesin katılabileceği yaz okullarının açılışı, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, ASKF Genel Başkanı Murat Cengiz, sporseverler ve sporcu ailelerinin katılımıyla Dumlupınar Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, törende yaptığı konuşmada, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran yaz spor okullarının açılışıdır. İlimizde Türkiye ortalamasının çok az üzerinde lisanslı sporcu vardır.10 bin lisanslı sporcu vardır. İlimizde 3 bin tane sporcu aktif olarak spor yapıyor.7 bin lisanslı spor yapmış ama şimdi devam etmiyor. İlimizde 146 tane spor kulübü var. İlimizde 22 spor branşında aktif durumdayız. Ülkemizde 57 tane spor branşı var. İlimiz diğer branşlarda gerek tesis gerek çalıştırıcı gerek de sporun yapma imkânı olarak uygun olmadığı için ilimizde yapılmamaktadır. İlimizde öne çıkan en önemli spor branşları Atletizm, Halter, boks basketbol, voleybol branşları ilimizde en çok sevilen ve madalya aldığımız branşlardır. Son zamanlarda Bisiklet ilimizde öne çıkan artık madalya kazandığımız branştır. Bu sene yaz spor okullarıyla gençlerimizi tanıştırmak istiyoruz. Bu konuda radyo televizyon duyuruları, ilanlar, sevgi yolunda gösteriler,daha da ileri giderek kapı kapı gezerek çocukları toplayacağız. Yaz spor okulları günümüzde eğitim sistemindeki boşlukları doldurmak için bir fırsattır.Günümüz teknolojisinde gençler oturarak oynadıkları için .güneş enerjisinden yararlanamıyor,hem bedensel hareketlerini kısıtlıyor.Ayrıca hayal güçleri de gelişmiyor.Kabiliyetlerini de ortaya çıkaramıyorlar Bundan dolayı yaz okulları çok önemli Geçen yıl yaz okullarında kayıtlarımız 800 civarındadır.Bu sene hedefimiz iki katı yani bin 600 olarak hedefledik" dedi.
Vali Yardımcısı Ömer Eru da, "Spor sadece belli dönemlerde değil ;her zaman yapılması gerekir.Bu konuda spor yapanlara ve çalıştıranlara bir takım görevler düşüyor.bunların başında sporcuların ve bu sporcuları çalıştıranların kendilerine bir hedef belirlemesi gerekir" diye konuştu.
Yaz okullarında atletizm, atıcılık ve avcılık, badminton, basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, güreş, halk oyunları, halter, hentbol, izcilik, judo, karate, kıckboks, masa tenisi, okçuluk, satranç, taekvondo, yüzme, futbol ve voleybol gibi branşların bulunduğu öğrenildi.