8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Suikast girişimi davası başladı

Kütahya'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi hazırlığında olduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa Bağdat'ın yargılanmasına başlandı.

Bağdat, yoğun güvenlik önlemleri altında tutuklu bulunduğu cezaevinden Kütahya Adliyesi'ne getirildi. Bağdat, cezaevi aracından indirilirken gazetecilere, "O gün 5 şehitten bahsettim. Doğruları yazın" dedi.

Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Mustafa Bağdat'ın kimlik yoklaması yapıldı. Kimlik tespitinin ardından Bağdat ve Avukatı Hatice Burcu Güngör, susma hakkını kullanmayarak, duruşmanın açık yapılmasını istedi. Bu istek mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın resmi şikayet dilekçesinin Başbakanlık Hukuk Müşavirliği tarafından Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldığı öğrenildi.

Bağdat "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 82. Maddesi'nin göre, 13 ile 20 yıl arası hapis istemiyle yargılanıyor. Bu arada, Bağdat'ı etkisiz hale getiren 18 polisin ifadesi alındı. Duruşmaya Bağdat'ın hiçbir yakının katılmaması dikkat çekti. Mahkeme, delillerin toplanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Sanık Mustafa Bağdat, Başbakan Erdoğan'ın, 12 Eylül'de 2005-2006 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Kütahya Linyit İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katıldıktan sonra alandan otobüsle ayrılırken, suikast girişimindeyken yakalanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 11:17:13
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 18:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?