25
Ekim
2024
Cuma
YAŞAM

Lise öğrencilerine terör konferansı

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde lise öğrencileri, terör örgütlerinin tuzaklarına karşı uyarıldı.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Tavşanlı Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde bir konferans verdi. Konferans, tek seans halinde ilçedeki 11 lisenin son sınıf öğrencilerine sunuldu. Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru ve sosyolog Bayram Töre, "Terör örgütleri, kazanmayı planladıkları öğrencilerin önce aile yapıları, zaafları, arkadaşları ve gelir seviyesi hakkında bilgi toplar. Sonra bu öğrencileri konsere, tiyatroya ve sinemaya davet eder. Hatta, ekonomik sıkıntıda olan öğrencilere burs ya da yardım yaparak, sıcak bir diyalog kurar. Böyle vaatlere asla kanmayın" dedi.

Töre, "Kültürel ve tarihi yapısı ile geleneği ve değişimi birarada barındıran, yer altı ve üstü kaynaklarının zenginliğiyle göz kamaştıran ülkemizin, yarınlara umutla bakabilmesini sağlayan en önemli değer siz gençlersiniz. Gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen şer odaklar her zaman olacaktır. Çünkü, sahip olduğu imkanlarıyla sürekli büyüyen bir Türkiye'de istikrar ortamının bozulmasını isteyenler var" diye konuştu.

Bayram Töre, ülke aleyhine yıkıcı ve bölücü faaliyetler yürüten terör örgütleri ile bunlara destek sağlayan iç ve dış mihraklara karşı gençleri dikkatli olmaya çağırdı

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 16:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?