19
Eylül
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Leblebi Festivali programı belli oldu

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü ve 'Leblebi Festivali' için kutlama programı belli oldu.

Geçen yıl Zara'nın renklendirdiği '3 Eylül Leblebi Festivali'nin bu yıl 6.'sı yapılacak. 29 Ağustos Pazartesi günü saat 18.00'da başlaması planlanan festivalde karma resim sergisi açılışları, Arslanbey Mehter Bölüğü'nün konseri ve Halk Eğitim Merkezi'nin folklor gösterilerine yer verilecek. 30 Ağustos tarihinde ise Kültür Bakanlığı'na bağlı saz ve ses sanatçıları ile Safiye Soyman ile Recep Kaymak birer konser verecek. 31 Ağustos tarihinde toplu sünnet şöleni yapılacak. Bu tarihte sünnet çocukları için mevlit okutulacak. Miraç Kandili'ne rast gelen bu tarihte 'Yedi Cüceler' gösterisi ve tasavvuf musikisi konseri eşliğinde sema gösterisi yapılacak.

1 Eylül tarihinde Tavşanlı Musiki Cemiyeti'ne bağlı saz ekibinin konserlerine yer verilirken, 2 Eylül tarihinde ünlü Muazzez Ersoy, Tavşanlı halkıyla buluşacak. 3 Eylül tarihinde Tavşanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan programla, 'Leblebi Festivali' sona erecek. Diğer yandan Tavşanlı Belediyesi tarafından Göbel Kaplıcaları'nda yapımı devam edilen termal tesislerin biten bölümleri de açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 12:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?