19
Eylül
2024
Perşembe
TURİZM

Tarih ve turizm hamlesi

Kütahya Frig Destinasyon Çalıştayı, Tavşanlı Belediyesi tarafından hazırlanan projeleri kabul etti.

Çalıştay toplantısında projeleri heyete sunan Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Göbel Termal Tesisleri başta olmak üzere Ada Köprüsü, tarihi evler ve leblebinin tanıtımı için önemli mesafe kat ettiklerini dile getirdi.

Çakır, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Kütahya Frig Destinasyon çalışmaları başladı. Bu destinasyonların amacı Eskişehir-Ankara-Kütahya-Afyon ve Uşak hattında termal turizminin yapılması ve tanıtılması amacıyla çalışmalara devam etmektedir. Bu incelemeler sonunda düşüncelerimiz ve bilgilerimiz çerçevesinde 5-6 maddelik programlar hazırladık. Kütahya, Frig Destinasyonu'nda yer alan bir ilimiz.

Kütahya'da destinasyon çalışmaları geçen hafta yapıldı. Tavşanlı ile ilgili Göbel Tesisi ön plana alındı. Göbel Kaplıcaları'nın turizm bölgesi haline getirilebilmesi için gerekli çalışmalar ve incelemeler yapıldı. Ayrıca sokak sağlıklaştırması için çalışmalarımız da başladı. Tavşanlı Evi için eski evlerden birini alarak restore edeceğiz. Tarihi Ada Köprüsü için de bir proje sunduk. Tavşanlı'nın meşhur leblebisini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Bunun için de çalışma yapılacak" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın broşürlerinde Tavşanlı leblebisi ve Tavşanlılı ünlü yönetmen Ahmet Uluçay'ın yer almasını istediklerini dile getiren Çakır, projeyle Tavşanlı'nın önemli bir mesafe alacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA UZUN IP: 85.96.188.xxx Tarih : 23.11.2005 22:18:44
TAVŞANLI İCİN EN ÖNEMLİ POREJE İŞSİZLERİMİZE İŞ İMKANI YARATMAK VE ÖZEL SEKTÖRÜ TAVŞANLI YA CEKMEKTİR BÜYÜK FİRMALARI TAVŞANLIYA DAVAT EDİP FABRİKALAR KURMAKTIR TAVŞANLIMIZ GENCLERİMİZE GÖC YAPTIRTMAKTADIR